kaririihola.fi

riihola logo

Otsikon kysymykseen voisi silmääkään räpäyttämättä vastata kyllä – missä tahansa elämä voisi olla onnellisempaa kuin Iisalmessa.

Minä omalla kohdallani tiedän, etten olisi nykyisessä elämäntilanteessa missään onnellisempi kuin Iisalmessa. Voisin jopa sanoa kenraali Adolf Ehnroothia mukaillen, että minulle iisalmelaisena Iisalmi on paras paikka asua.

Ihmisen onnellisuus lähtee sisältä ja rakentuu meille jokaiselle omanlaiseksi, omanlaisista asioista. Se on pienemmistä ja isommista tavoitteista ja tahdosta kiinni, joita mieliteot pyrkivät sotkemaan.

Oletko milloin viimeksi pysähtynyt miettimään, mitä hyvää elämä on tähän mennessä sinulle antanut, vaikka asuinpaikkaan liittyen. Ja pystytkö olemaan kiitollinen siitä, mitä näet ympärilläsi. Elämään tosin kuuluu myös ajoittainen kipuilu erilaisissa asuinpaikkaan liittyvissä asioissa.   

Minulle Iisalmi tarjoaa onnellisuuteen hyvät mahdollisuudet, mutta on varmasti ihmisiä, jotka tarvitsevat onnellisuuden tavoittelemiseen enemmän kuin mitä Iisalmi voi tarjota.

Minulle Iisalmi tarjoaa monipuolisen ja rikkaan asuinympäristön. Meillä on monipuolisesti kulttuuria ja urheilua sekä asuinympäristömme on luonnonläheinen ja turvallinen. Erilaisia työpaikkoja ja palveluitakin löytyy.

Kun avaamme silmät ja katsomme ympärillemme, meillä on paljon asioita, joista voimme olla onnellisia asuinympäristöstä johtuen tai siitä riippumatta. Kaikkialla niin ei ole. Oma onnellisuus ei siis olekaan viimekädessä kiinni ulkoisista asioista, vaan omasta asenteesta.

Jos joku onnellisuuden saavuttamiseksi tarvitsee suurempia teatteriesityksiä tai yökerhoja kuin Iisalmessa, niissä voi aina käydä ja palata. 

Onnellisuus kuitenkin pitää aina tehdä itse. Jokaisen pitää olla valmis tekemään tekoja ja ottaa henkilökohtaisia riskejä oman onnellisuutensa eteen. 

Niin kuin aikoinaan eräs roomalainen sanoi, ”jokainen on oman onnensa seppä.” 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *